Usamljeni narcis

02 Jan, 2013

Podseti me šta to beše hrabrost!

— Autor dijamant @ 19:32

    I evo, stigao je moj drugi članak. Prezadovoljan sam reakcijama na moj prvi članak. Mogu sa ponosom da kažem da sam postao deo nečeg ovako zanimljivog. Danas ću vam reći nešto o hrabrosti. Po meni jednoj od važnijih vrlina. 
    Hrabrost, vrlina koja se iz dana u dan sve manje vrednuje, koje se sklanja tamo negde sa strane da skuplja prašinu. Vrlina koja nam daje sposobnost da se suočimo sa strahom, bolom, sa samim sobom, smrću. To je spremnost žrtvovanja sopstvenog života da bismo sačuvali tudji život, život nekog nama dragog ili totalno nepoznate osobe Hrabrost je vrlina na osnovu koje ljudi u opasnosti čine plemenita dela.* 
Sećam se kada smo učili bajke, epske pesme, basne, sećam se kada bi nastavnik ili učitelj pitao koja je najvažnija osobina glavnog junaka, princa, heroja, mi bi smo kao iz topa izgovorili hrabrost. Kroz priče mi smo učili da je hrabrost bitna vrlina, ali neki su to izgleda zaboravili, kao što su i mnoge druge vrline. Hrabrost je i kada se suprotstavimo tudjem mišljenju, iskazujemo svoj stav, kada rizikujemo. Nekada bi se devojkama svideo muskarac koji je dobar, vredan, hrabar,  iskren. A sada? Sada ih privlače oni zgodni sa skupim autom, motorom, koji mogu da imaju svaku. Da se devojke ne uvrede nismo ni mi nešto bolji, mislim na današnje momke, koji više ne tragaju za vrednom devojkom, za devojku koja poštuje svoje roditelje, već lutaju za onim koje su lake, koju može da ima svako, čiji je ego kao netaknut. Ahaha lutaju, čuj mene ovih drugih ima na svakom koraku. Kod nas je hrabar na primer onaj koji vozi motor na jednom točku, koji vozi auto velikom brzinom. To je naš svet dragi moji, gde je auto postao važniji od iskrenosti, motor od hrabrosti. Molim vas recite mi da li poznajete neku osobu čija je vrlina hrabrost. U mojoj sredini takvih osoba skoro i da nema, istrebljeni su. Za kraj na dar od mene još jedna izreka: ,,Valja imati na umu da je hrabrost uvek slepa jer ona ne vidi opasnost i neprilike.’’ (Francis Bacon)                                                                                                                                              

 Zato uvek na oprezu.


Aristotel

 


Komentari

 1. Vrlo lepo!
  Sve najbolje. :-)

  Autor finosvesno — 02 Jan 2013, 20:09

 2. Hvala!! Takođe sve najbolje!! :)

  Autor dijamant — 02 Jan 2013, 20:39

 3. Eee lepa su to vremena bila kada je vitez stalno ubijao azdaju i dobijao princezu.. :) Danas ubijes sve moralno i imas devojaka koliko hoces.. I nisam se izgleda samo ja bavila ovom matematikom.. :)

  Autor veronika87 — 02 Jan 2013, 22:00

 4. Потребно је бар мало веровати у бајке, штета што су оне данас искривљене, а врлине заборављене... Леп текст... :)

  Autor girly — 02 Jan 2013, 22:19

 5. Samo nastavi.
  Kad veruješ u sebe dobiješ krila :)

  Autor nena58 — 02 Jan 2013, 23:39

 6. Zanimljiv post!

  Autor dalia — 03 Jan 2013, 16:11

 7. Hvala vam puno!!:)

  Autor dijamant — 04 Jan 2013, 00:20


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me